Ciuperca alba (Agaricus xanthodermus Genevier)

Ciuperca alba (Agaricus xanthodermus Genevier)

Ciuperca albă are pălăria globuloasă, emisferică şi apoi plană, cu diametrul de 5,0— 12,0 cm, cu marginea uşor ondulată şi cu resturi de cortină. Cuticula este albă, cenuşie şi devine galbenă prin lovire.

Lamele sunt libere, dese, albe la început, roze şi în final brun-negricioase. Piciorul înalt de 6,0—10,0 cm şi gros de 1,0—1,5 cm, puţin umflat la bază este alb, dar se colorează în galben în tăietură.

Inelul este alb, neted sau striat. Carnea moale, albă-galbenă, devine repede galbenă prin rupere sau tăiere, are gust neplăcut şi exală un miros de carbol.

Creşte în grupuri, în păduri de foioase şi pe pajişti.

Apare vara-toamna.  ESTE NECOMESTIBILĂ, nu se recomandă a fi consumată deoarece, deşi nu este toxică, produce uneori indigestie urmată uneori de diaree.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *