Agrisul (Ribes grossularia)
Agrisul este un arbust ce poate creşte până la 1,5 m înălţime. Florile sunt mici, verzui sau roşcate, hermafrodite, grupate câte 2-3. Fructul este globulos, ovoidal, sau alungit, de culoare verde, galbenă sau roşiatică, păros, cu nervuri. Coacerea are loc în iunie-iulie. Fructele au gust dulce, acrişor,aromat şi sunt comestibile.
Seminţele sunt negricioase. Fructul cântăreşte 1,5-3,0 g. În culturi bine îngrijite agrişul produce 3-5 kg fructe pe tulpină. Plantaţiile cu distanţa de plantare de 2×2 m (2500 exemplare/ha), produc 7-12 tone fructe/ha, iar cele mai dese (1,5×1,5 m, adică 4450 exemplare/ha) recolta este de 14-22 t/ha.
Fructele de agriş se consumă proaspete sau se pot prelucra în dulceţuri, marmelade, gemuri, paste, siropuri sau chiar vin.