Rachitele (Cranberries)

Fructele sunt denumite răchitele şi conţin zaharuri, acid citric şi ascorbic. Au gust acrişor toamna. Sunt persistente şi se culeg primăvara, devin dulci, aromatice şi gustoase, însă pierd mult din conţinutul în vitamina C.

Fructele se consumă în stare proaspătă, însă folosirea lor este preferabilă la prepararea sucurilor naturale, compotului, siropului marmeladei, dulceţei, limonadei şi altor produse dulci.

În unele regiuni se consumă răchitele murate în butoaie.

Rachitele sunt arbusti pitici, cu tulpini subţiri, lungi de cca. 80 cm, adesea roşii. Are florile grupate câte 2—4 in umbele, uneori mai multe, albe sau roz-carmin. Fructele sunt bace sferice de 10—18 mm în diametru, conţinând seminţe alungite. Au culoare roşie deschis şi se coc în septembrie.

Fructele sunt denumite răchitele şi conţin zaharuri, acid citric şi ascorbic. Au gust acrişor toamna. Sunt persistente şi se culeg primăvara, devin dulci, aromatice şi gustoase, însă pierd mult din conţinutul în vitamina C.

Fructele se consumă în stare proaspătă, însă folosirea lor este preferabilă la prepararea sucurilor naturale, compotului, siropului marmeladei, dulceţei, limonadei şi altor produse dulci.

În unele regiuni se consumă răchitele murate în butoaie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *